Rekordna subota u splitskoj Zračnoj luci

Bez autora
Jul 31 2011

Kroz Zračnu luku Split-Kaštela tijekom subote prošao je 23.521 putnik u oba smjera, čime je oboren povijesni rekord po broju putnika koji su doputovali ili otputovali preko piste u Resniku. Tijekom dana zabilježeno je gotovo 120 zrakoplova što su u Dalmaciju doveli najveći broj putnika od 1966. godine kada je otvoren aerodrom. Već od ranih jutarnjih sati bilo je nemoguće ući u aerodromsku zgradu, ali sve se odvijalo u najboljem redu, jer je u “pogonu” bilo svih 17 šaltera za čekiranje karata. Putnici su tako tražili najbolje načine za provođenje slobodnog vremena do ukrcaja u zrakoplove, pri čemu su, očekivano, najsnalažljiviji bili najmlađi koji su uz glazbu i videoigre kratili vrijeme. Inače, promet u Resniku od početka godine za 7,5 posto je veći u odnosu na isto lanjsko razdoblje, jer je do 25. srpnja kroz Zračnu luku prošlo 640.886 putnika, od čega je 558.701 putnik bio u međunarodnom prometu.

Rekordna subota u splitskoj Zračnoj luciKroz Zračnu luku Split-Kaštela tijekom subote prošao je 23.521 putnik u oba smjera, čime je oboren povijesni rekord po broju putnika koji su doputovali ili otputovali preko piste u Resniku.

Tijekom dana zabilježeno je gotovo 120 zrakoplova što su u Dalmaciju doveli najveći broj putnika od 1966. godine kada je otvoren aerodrom.

Već od ranih jutarnjih sati bilo je nemoguće ući u aerodromsku zgradu, ali sve se odvijalo u najboljem redu, jer je u “pogonu” bilo svih 17 šaltera za čekiranje karata.

Putnici su tako tražili najbolje načine za provođenje slobodnog vremena do ukrcaja u zrakoplove, pri čemu su, očekivano, najsnalažljiviji bili najmlađi koji su uz glazbu i videoigre kratili vrijeme.

Inače, promet u Resniku od početka godine za 7,5 posto je veći u odnosu na isto lanjsko razdoblje, jer je do 25. srpnja kroz Zračnu luku prošlo 640.886 putnika, od čega je 558.701 putnik bio u međunarodnom prometu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik